GLYFOS (Glifosat) – PRECAMPANYA CEREAL 2016-17

GLYFOS (Glifosat) – PRECAMPANYA CEREAL 2016-17

GLYFOS (Glifosat) – PRECAMPANYA CEREAL 2016-17

GLYFOS (Glifosat)

Precampanya Cereal 2016-2017

Un cop recol·lectada la collita, amb uns resultats acceptables, cal pensar ja en la següent campanya cerealística. El primer a fer es mantenir la terra neta de males herbes fins al moment de la sembra controlant especialment dos tipus herbes:

1.- males herbes d’estiu: surten amb les típiques tronades d’estiu i consumeixen aigua i adob. Però sobretot la “botxa” (salsola kali o kochia sp.) tenen el problema afegit que són de creixement ràpid i  voluminós creant un problema físic al moment de la sembra, ja que molesten a les sembradores tant de bota com de disc. La millor manera de controlar-les és amb l’aplicació de GLYFOS quan aquestes tenen menys de 20cm. Si apliquem més tard, necessitem més dosi de GLYFOS per fer una feina normalment més dolenta i a sobre ens queda la planta morta però gran i per tant molesta igual a l’hora de sembrar.

2.-  males herbes de tardor: especialment margall (lolium) i escaldaboques (bromus spp.). Aquestes males herbes poden arribar a unes infestacions molt altes i complicar molt el control amb els herbicides convencionals de pre o post-emergència. Aquest poden tenir altes eficàcies (80-98%) però si partim de 500 plantes/m2 el resultat és insuficient.

Aquestes males herbes de tardor cal tenir-les molt en conte ja que el seu control és cada cop més difícil. Per tant cada cop que hi hagi una naixença cal entrar a eliminar-les quan tinguin 2 o 3 fulles. No s’ha d’esperar a que siguin grans ja que ens costarà més controlar-les amb GLYFOS (més dosi, més cost i pitjor control) i  a sobre quan hi ha molt margall nascut es para la germinació de noves plantes, mentre que quan la eliminem propiciem una segona naixença de la mala herba i per tant les podem tornar a eliminar amb l’objectiu de reduir el banc de llavors.

Per poder fer bé aquestes feines tenim a la vostra disposició la gamma GLYFOS:

GLYFOS :

Glifosat 36%

GLYFOS ACCELERATOR :

Glifosat 45% : major concentració i millors mullants. Més rapidesa d’acció i menys depenent de les condicions ambientals.

GLYFOS TITAN :

Sal amònica 68%